Regelement en vragen

Huisreglement Den ARK hondenpension

• Reserveringen zijn pas geldig nadat het reserveringsformulier ingevuld en terug bezorgd is. Dit formulier word meegegeven na een kennismaking. 

• Honden die overmatig blaffen of huilen worden geweigerd.

Als klanten 3x achter elkaar annuleren komen ze in de zwarte lijst. Deze lijst betekend uitsluiting in Den Ark. Dit is ook zo als de klant een reservering annuleert en de 25 euro annulatiekost niet betaald. 

• Het verblijf moet voor de gehele gereserveerde periode betaald worden, ook als het dier eerder opgehaald wordt. De betaling gebeurd wanneer de hond binnen word gebracht of via een factuur per mail.

• Verlenging van het verblijf kan uitsluitend indien er nog plaats is in het dierenpension, en moet vooraf gemeld worden per mail, telefoon of mondeling. De verlenging wordt aan het gewone tarief aangerekend.

 • Wij geven geen voeding aan uw hond enkel om te trainen. Gelieve zelf eten mee te brengen, dit moet opgeborgen zitten in een goed afsluitbare plastic voorraaddoos voorzien van de naam van het dier en een maatbeker waarop de te geven hoeveelheid aangegeven staat.    De manier van voeden moet aangegeven worden op een briefje.

• Breng jou hond tijdens onze openingstijden en op afspraak.

• Het pension is niet verantwoordelijk voor verlies of schade aan materialen of aan het dier zelf. Door ziekte, verwondingen of dood. Schade aan personen word wel verzekerd.

• Alle meegegeven materiaal is hier op eigen risico en moet gemerkt zijn. Verlies of beschadiging moet ingecalculeerd worden en kan nooit reden zijn tot het vragen van een vergoeding of terugbetaling. Manden, kussens, leibanden, eet- en drinkbakken worden zoveel mogelijk mee terug gegeven. Wij vragen uw verantwoordelijkheid om de leibanden veilig op te bergen of op te hangen op de daarvoor voorziene ophangsystemen. (GANG) Dagopvang (keuken) (nachtverblijf)

• Het dier wordt uitsluitend meegegeven met de eigenaar persoonlijk, of een persoon die door de eigenaar van tevoren aangewezen is.

Aanvulling op het hondenpension

• Alle honden hebben een eigen verblijfsruimte, hierin kunnen eventueel tot 2  honden van 1 eigenaar samen verblijven. 

 • Als uw hond over een omheining van 180 cm hoog kan klimmen of springen of als er op een andere manier gevaar bestaat tot ontsnapping uit de speelweide moet dit vooraf schriftelijk gemeld worden, zonder deze melding bestaat geen recht op vergoeding indien uw hond mocht ontsnappen en zijn bijkomende kosten, gemaakt door de hond, voor rekening van de eigenaar.

Medisch Reglement (voor het hondenpension )

• Het dier moet voldoende gevaccineerd zijn Voor de hond is dit: carré, hepatitis, parvo en kennelhoest. Honden die in Nederland wonen moeten ook gevaccineerd zijn tegen rabiës. De vaccinaties moeten minimaal 14 dagen voor binnenkomst toegediend zijn en mogen maximaal 1 jaar oud zijn bij vertrek uit het dierenpension. Het vaccinatieboekje (paspoort) moet op het dierenpension blijven gedurende het hele verblijf van het dier.

• Het dier moet gechipt en geregistreerd zijn vergeet ook je adres niet te vermelden.

Als het dier medicatie nodig heeft, moet dit in voldoende hoeveelheid meegebracht worden, en moet een schriftelijke richtlijn bijgevoegd zijn betreffende de toediening. (hoeveelheid, tijdstip van toediening, wijze van toediening)

• Het dier wordt ontvlooid met een langwerkend middel bij binnenkomst in het dierenpension, tenzij uw dierenarts het dier heeft ontvlooid en hiervan een gedateerde notitie heeft gemaakt in het vaccinatieboekje (paspoort). De werkingsduur van het middel moet dan uiteraard de verblijfsperiode overschrijden. U kunt het dier ontvlooien met een aangepast middel dat u zelf meebrengt of het middel wordt door ons verschaft en aangebracht. De kosten hiervoor worden in rekening gebracht.

• Vlooienbanden zijn wegens veiligheidsredenen verboden en zullen uitgedaan worden.

• (Verwachte) loopsheden / krolsheden worden bij voorkeur gemeld bij binnenkomst.

• Indien het dier een huidaandoening heeft, moet de behandelend dierenarts een gedateerde verklaring in het vaccinatieboekje (paspoort) zetten ten bewijze dat het hier een niet-besmettelijke huidaandoening betreft.

• Omdat een wormbesmetting vaak voorkomt op plaatsen waar veel honden samenkomen is het aan te raden de hond ongeveer 14 dagen na thuiskomst te ontwormen.

• Dieren met een besmettelijke ziekte of huidaandoening worden geweigerd in het pension. Dit is geen reden voor teruggave van het betaalde voorschot, of betaling van een schadebedrag.

• Hebt u al betaald en u wil annuleren om medische reden van het dier, kan u tot 14 dagen voor het begin van de pensionperiode, het voorschot terug gevraagd worden. Er dient dan wel een medisch attest, uitgeschreven door de behandelend dierenarts, voorgelegd te worden.

• Het dierenpension is niet verantwoordelijk voor virale infecties of al dan niet besmettelijke huidaandoeningen. Tijdens het verblijf zal het dier behandeld worden door de bedrijfsdierenarts, de kosten zullen doorgerekend worden aan de klant.

• Bij ziekteverschijnselen, duidelijk of onduidelijk, en/of bij verwondingen zal de bedrijfsdierenarts steeds verwittigd worden. Het dier zal behandeld worden volgens zijn voorschrift, en de kosten zullen doorberekend worden aan de klant.

• Dieren die zonder aanwijsbare reden veel gewicht verliezen zullen onderzocht worden door de bedrijfsdierenarts, de kosten hiervan, alsmede de behandelingskosten zullen doorberekend worden aan de klant. Het dierenpension kan nooit aansprakelijk gesteld worden bij gewichtsverlies.

• Indien het dier tijdens het verblijf overlijdt, wordt indien de bedrijfsdierenarts geen diagnose kan stellen, autopsie verricht op het dier. Het verslag staat ter inzage van de klant. Het dier wordt na onderzoek door de dierenarts bewaard, tenzij de klant op voorhand heeft aangegeven dat het dier afgevoerd moet worden. Alle kosten hieruit voorvloeiend worden doorgerekend aan de klant. Indien mogelijk zal de klant, of de 2e verantwoordelijke zo spoedig mogelijk van het overlijden op de hoogte worden gebracht.

Kennismaking tussen baasjes.

We raden aan om eerst ons pension te bezoeken voor u de hond/en brengt.

De meest gestelde vragen zijn:

Waar slaapt mijn hond? De honden slapen hier op een matras of een hondenmand. Als de hond de matras, mand.., stuk of erg bevuild door te markeren of te plassen op de matras dan zal de hond tijdelijk op een dik deken moeten slapen. 

Is mijn hond veilig? Jou hond zit veilig gescheiden van andere honden en kan daardoor ook gerust eten en slapen. In een pension kan altijd wel iets gebeuren maar veiligheid staat hier op nummer 1.

Heeft mijn hond genoeg ruimte? De ruimtes zijn groot genoeg. Ook hebben ze voldoende ruimte om te spelen in de tuin.

Is er eten aanwezig of moet ik eten meebrengen? Eten word meegebracht door de baas zelf. Als je eten vergeet word er eten voorzien. Er worden dan kosten aangerekend.

Wat als mijn hond sloopgedrag heeft? Als jou hond sloopgedrag heeft slaapt hij niet op een matras maar op een dikke bedsprei zodat hij niet op de harde vloer moet liggen.

Mijn hond is schuw en angstig is dat een probleem? Wij doen alles om jou hond op zijn gemak te laten voelen en winnen stap voor stap zijn vertrouwen, de tweede dag is meestal een vriend erbij! Een hond heeft max 3 dagen nodig om te wennen.

Komt mijn hond in contact met andere honden?  Wij tasten af in hoever dit kan. Dit doen we ook stap voor stap en kijken eerst naar het gedrag van iedere hond. Bij wandelingen lukt dit meestal wel om zo het vertrouwen te winnen.

Wandelen wij met of zonder lijn? Wij laten nooit honden los! Enkel als we de toestemming krijgen en de hond zeer goed luisterd naar baas en oppas.

Zijn wij als baas verzekerd?         Wij hebben een familiale, brand en (BA) aansprakelijkheidsverzekering! 

Is het een huiselijke sfeer? Ja, wij zorgen voor de honden zoals voor onze eigen honden! Elke hond is een nieuw familielid.

Zijn er kennels?  Enkel buiten 

Is er verwarming voorzien? Ja, er is verwarming in de winter en airco in de zomer.

Is de tuin omheind? De tuin is volledig omheind! 

Medicatie: Als uw hond medicatie nodig heeft, brengt u die mee. Wij zorgen voor een correcte toediening.

Vaccinaties: Uw hond moet minstens 14 dagen voor de aanvang van zijn vakantie ingeënt zijn tegen parvo, hondenziekte, kennelhoest, hepatitis contagiosa canis en influenza. Ook vragen wij om uw hond preventief te behandelen tegen vlooien en teken en eventueel ook een test op Giardia. Dit is in de eerste plaats belangrijk voor de gezondheid van uw hond, maar voorkomt ook besmetting van andere dieren! Indien wij merken dat uw hond toch vlooien of teken heeft tijdens zijn verblijf geven wij hem zelf een behandeling en worden de kosten aangerekend. Vergeet het Europees paspoort (vaccinatieboekje) van uw hond niet mee te brengen zodat we kunnen nakijken of alles in orde is. Dit boekje blijft in ons bezit tijdens het verblijf.

Dierenarts: Indien uw hond ziek wordt tijdens zijn verblijf zullen we al het mogelijke doen om uw hond te helpen. De dierenarts verbonden aan het pension, is voor ons 24u op 24u bereikbaar en heeft zijn praktijk slechts op enkele km afstand van onze deur. Bij ernstige ziekte zal hij steeds contact opnemen met uw eigen dierenarts om het verloop van de behandeling te bespreken.  Dierenartskosten worden door ons vooruit betaald en zullen aangerekend worden bij het ophalen van uw hond.

Eigen materiaal : Het is toegestaan om eigen zaken (deken, mand, speelgoed,leibanden enz...) mee te brengen, maar hou er wel rekening mee dat het dan ook vuil of beschadigd kan geraken. Er is een ophangsysteem voorzien voor de tuigjes, riemen en kettingen, laat ze niet achter bij jouw hond of ergens rond slingeren. U kan deze ook eventueel in de keuken leggen. Wij geven geen vergoeding bij schade aan het materiaal. 

Klanten : 

Wij geven ons volledige hart aan al de honden en doen ons uiterste best om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Tijdens ziekte of operatie van een hond krijgt deze eerst alle nodige zorgen. Er zullen dan tijdelijk geen foto's of filmpjes gemaakt kunnen worden van jou huisdier.

Hiernaast zitten de honden NIET heel de dag opgesloten en laten wij ze NIET aan hun lot over.

Heeft u een hond waar niet mee gewandeld of getraint mag worden dan kan deze hond hier niet op logement komen. Honden die angstagressie vertonen naar vreemde mensen laat u beter thuis.

Betaling

Wij stellen een contract op per dag, week, weekend of maand. Deze dient ondertekend en betaald te worden voordat u de hond hier laat. Of bij het binnenbrengen.