Wandelsport Balen

Wandelsport Balen

De buurt

Op nummer 41 in de Haverstraat kan je ons huis vinden, in een woongebied tussen Balen en Kerkhoven. We zijn ongeveer 15 km verwijderd van Lommel centrum en even ver van Leopoldsburg centrum. Beide plekken zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Een klein nadeel aan de ligging van ons huis, is dat we niet landelijk gelegen zijn. Gelukkig is het een groot perceel, waardoor je zonder problemen rustig in de tuin kan zitten. Kom vooral zelf eens luisteren naar de rust die hier in Kerkhoven heerst.

Initiatieven in onze buurt

Afgelegen wonen, daar moet je van houden. Het is niet voor iedereen :-) Wij zijn alleszins wél overtuigd door het omringende groen & de fijne buurt!

Verpoorten Ambachtelijk Ijs En Slagerij

Er is een fantastische cremerie vlak om de hoek, waar je verse ijsjes kan smullen en waar je koetjes kan bewonderen in de weide.  Je kan een verjaardagsfeestje voor je spruit organiseren. Wij wandelen met onze logees regelmatig naar daar als het goed weer is.

Lommelbroek

In Kanaalstraat 91, word er dan weer een fijn hotel uitgebaat waar je achteraan en vooraan op het terrasje iets kan drinken of eten. Wij maken zelf meermaals per week een wandelingetje in de straat die uitkomt bij de waterkant. Natuur aan onze voordeur. Je hoeft onze straat maar uit te rijden, om in te pikken op het fietsroutenetwerk. Ook doe je in de nabije omgeving fijne, korte wandelommetjes. 

Je hoeft niet ver te wandelen want de Spar is hier 5 minuutjes vandaan. Ook hebben we naast onze deur op enkele meters een schoenmaker en de beste bakker van Kerkhoven en omstreken.

They know what they're doing :-) Bij warm weer, staat er wel vaak een lichte wachtrij, maar aanschuiven zal je zeker de moeite waard vinden! Je kan er prachtig gedecoreerde taarten bestellen voor eender welk feest en ook hebben ze een aanbod voor mensen met diabetes of bepaalde allergieën. What can we say? We love our neighborhood!

Hoe wij werken

In de morgen ga ik dus wandelen naar de bakker 😀 of laat ik de honden in de tuin en krijgen ze hun eten en drinken.

S’middags is het tijd voor plezier en spel in het ballenbad of doen we zoekspelletjes in onze tuin.

Onze tuin is volledig omheind, ontsnappen is dus niet mogelijk.

De meerpaal

S’avonds is het de volgende ronde om te wandelen. We gaan ons eiland bezoeken. We bezoeken ook al de andere dieren in de buurt zoals paarden, ezels en geiten. 

Na het spelen - wandelen - eten en verzorgen merken ze er niets van dat je weg was en is jou hond klaar om terug naar huis te vertrekken.

Ik verzorg ze even goed als mijn eigen dieren. Ik stuur dagelijks foto’s door en filmpjes via Whatsapp van het welzijn van jullie huisdier. In den ark draait alles om veiligheid zodat de honden niet bij elkaar kunnen zitten maar elkaar wel kunnen zien.

Elke ruimte heeft alle nodige materiaal ter beschikking zoals eet en drinkbak-knuffel-speelgoed- dekentjes slaapplek en eventueel ook materiaal voor een zindelijkheidstraining.

De honden mogen enkel apart in de tuin.

Ik laat geen vreemde dieren bij elkaar. Alleen bij uitzonderingen, bijvoorbeeld bij goede socialisatie.